|Partner Login

Uvod

Selectium d.o.o. prepoznaje privatnost kao osnovno ljudsko pravo te shvaća važnost očuvanja sigurnosti i zaštite podataka naših partnera i korisnika. Kao organizacija s pravnim subjektima, poslovnim procesima, upravljačkim strukturama i tehničkim sustavima koji prelaze nacionalne granice, obvezujemo se zaštititi poslovne podatke duž cijelog lanca naših poslovnih procesa.

1. Kako koristimo prikupljene osobne podatke

Mi, Selectium d.o.o., Radnička cesta 41, 10000 Zagreb, Hrvatska, upisan u sudski registar Trgovačkog suda u Zagrebu pod MBR: 080633793 prikupljamo osobne podatke samo kada je to potrebno za pružanje naših usluga, izvršavanja naših poslovnih namjena i/ili kada je to nužno za potrebe izvršavanja obveza u skladu s mjerodavnim zakonima i propisima te u određenim slučajevima gdje postoji naš legitimni interes za obradu osobnih podataka, kao što je to u slučaju kada našim poslovnim partnerima i korisnicima šaljemo informacije o lokalnom uredu i o novostima u HPE portfelju te iste pozivamo na događanja organizirana od strane Selectiuma sa svrhom educiranja o novostima u HPE portfelju, proizvodima i uslugama. Ovisno o našem odnosu prikupljamo i obrađujemo vaše osobne podatke kao voditelji obrade na sljedeći način:

Prodaja i marketing: identifikacijski i kontakt podaci (kao što su ime, prezime, oslovljavanje, funkcija, društvo, email, telefon), podaci nužni za kupovinu i isporuku naših proizvoda i usluga, profil, djelatnost i preferencije, podaci za prijavu (login), podaci o digitalnoj aktivnosti i drugi mjerodavni podaci (npr. podaci iz javno dostupnih izvora) u sljedeće svrhe: prodaje i marketinga, oglašavanja, stvaranja i isporuke ciljanih oglasa i ponuda, organiziranja marketinških kampanja, upravljanja kontaktima i preferencijama, stvaranja prilika, organiziranja i upravljanja događanjima, pripremanja ponuda i uključivanja u komunikacije preko društvenih mreža.

Alati za prikupljanje mrežnih podataka: podaci o digitalnoj aktivnosti kako bi se omogućila učinkovitija upotreba naših internetskih stranica, prikupljanje statističkih podataka kako bi se optimizirala funkcionalnost naših internetskih stranica, pružanje boljeg iskustva korisnika i isporuka personaliziranog sadržaja; i poboljšanje marketinških i oglašivačkih kampanja.

Upiti i pritužbe: kontakt podaci i podaci sadržani u upitima i pritužbama za glavnu svrhu.

Selectium stranice ili usluge mogu pružati poveznice na aplikacije, proizvode, usluge ili internetske stranice trećih strana za vašu potrebu ili informaciju. Također možemo pružati sadržaje društvenih mreža koji vam omogućavaju da dijelite podatke s vašim društvenim mrežama te da komunicirate s nama na raznim društvenim mrežama. Selectium ne kontrolira stranice trećih strana niti njihove načine zaštite privatnosti i ne podržava niti predstavlja stranice trećih strana. Ova izjava o privatnosti ne obuhvaća osobne podatke koje ste odlučili pružiti trećim stranama ili koje treće strane prikupljaju ili dijele. Preporučujemo da provjerite pravila zaštite privatnosti bilo koje stranice koju posjećujete prije nego što dozvolite prikupljanje i upotrebu vaših osobnih podataka.

2. Kako dijelimo prikupljene osobne podatke

Selectium ne iznajmljuje, ne posuđuje i ne prodaje osobne podatke drugima, osim na način na koji je to navedeno u ovoj Izjavi o privatnosti. Možemo dijeliti i/ili otkriti vaše osobne podatke na sljedeći način:

Dijeljenje podataka unutar društava, partnera i marketinških agencija Selectium grupe. Selectium može po potrebi otkriti vaše osobne podatke unutar grupe društva povezano s načinom na koji upotrebljavamo vaše osobne podatke. Serveri na kojima su pohranjeni osobni podaci nalaze se unutar Selectium grupe na teritoriju Europske unije.

Otkrivanje trećim stranama.

Selectium koristi usluge dobavljača i pružatelja usluga za potrebe upravljanja poslovanjem ili pružanja podrške poslovnoj djelatnosti, pružanja profesionalne usluge, dostavljanja proizvoda, usluga i rješenja za potrošače te za potrebe podrške Selectium-u u marketingu i prodajnoj komunikaciji. Treće strane mogu primati i obrađivati vaše osobne podatke pod odgovarajućim uputama onoliko koliko je to potrebno kako bi se olakšala i podržala upotreba vaših osobnih podataka. Dobavljači i pružatelji usluga ugovorno su obvezni u ime Selectiuma osigurati da podatke koje obrađuju ostanu povjerljive i sigurne i ne mogu ih upotrebljavati u druge svrhe osim za obavljanje usluga za Selectium.

Selectium može otkriti vaše osobne podatke poslovnim partnerima, veletrgovcima i/ili distributerima kako bi se olakšala prodaja i isporuka proizvoda i usluga. Partneri, veletrgovci i/ili distributeri ugovorno su obvezni čuvati podatke Selectiuma sigurnima i povjerljivima i mogu ih upotrebljavati isključivo u navedene svrhe, osim ako ih drugačije ne ovlastite vi sami ili mjerodavna prava i propisi.

Osim na način predviđen u ovoj izjavi o privatnosti, Selectium neće dijeliti vaše osobne podatke s trećim stranama bez vašeg odobrenja osim: (i) da odgovori na legitimne zahtjeve za podacima od strane policije i nadležnih tijela; (ii) u svrhu postupanja u skladu sa zakonima, propisima, sudskim nalogom ili pozivom na sud; (iii) u svrhu provođenja ili zaštite prava i imovine Selectiuma ili njegovih podružnica; ili (iv) da se zaštite prava ili osobna sigurnost Selectiuma, naših zaposlenika i trećih strana koji se nalaze na ili koriste imovinu Selectiuma onda kada je to dozvoljeno i u svakom slučaju u skladu s mjerodavnim zakonima

3. Kako prenosimo prikupljene osobne podatke

Selectium može prenijeti vaše osobne podatke unutar Selectium grupe i drugim trećim stranama ako je to potrebno. Primatelji mogu biti smješteni u zemljama koje nemaju istu razinu zaštite podataka kao i vaša država. Selectium će imati za cilj osigurati adekvatnu zaštitu osobnih podataka koje prenosimo u skladu s mjerodavnim propisima o zaštiti podataka. Tamo gdje to zahtijeva lokalni zakon, tražit ćemo vašu privolu za prijenos vaših osobnih podataka.

4. Kako upravljamo kontaktima i postavkama za postavljanje

Selectium vam može pružiti dodatne informacije o našim proizvodima, uslugama i/ili komunikacije o našim događanjima i ponudama. Ukoliko ste vi ili vaša organizacija kupili naše proizvode ili usluge možete primiti obavijesti ili odgovore na zahtjeve za podršku koji su sastavni dio naše suradnje. Ukoliko se odlučite primati obavijesti Selectiuma možete se i prijaviti na primanje newslettera i publikacija. U određenim slučajevima možete odabrati primanje informacija i obavijesti putem e-maila, telefona ili pošte.

Upravljanje odabirom načina primanja komunikacija. Svoje odabire i postavke u vezi Selectium komunikacija možete izmijeniti slanjem e-maila lokalnom Selectium uredu. Ove opcije ne primjenjuju se na komunikacije koje se odnose na narudžbe, ugovore, podršku, sigurnosna upozorenja ili druge obavijesti čija je glavna svrha poslovne, a ne promotivne prirode.

5. Alati za automatsko prikupljanje podataka

Kako Selectium upotrebljava Alate za automatsko prikupljanje mrežnih podataka. Internetske stranice Selectiuma upotrebljavaju kolačiće, mrežne pratilice i ostalu sličnu tehnologiju (za koju se koristi zajednički naziv Alati za automatsko prikupljanje mrežnih podataka) kako bi zapamtile detalje prijave, prikupile statistiku da optimiziraju funkcionalnost, poboljšale korisničko iskustvo i stvorile prilagođeni sadržaj. Selectium također omogućava oglašivačkim tvrtkama treće strane korištenje kolačića na našim internetskim stranicama kako bi optimizirali oglase i marketing te da bi prikazivali oglase prilagođene vašim interesima na drugim internetskim stranicama. Selectium može koristiti kolačiće za preusmjeravanje i tehnologije za bihevioralno oglašavanje, što se zajednički zove „oglašavanje na temelju interesa” da bi prilagodili oglase vašim uočenim interesima.

Kolačići se također mogu koristiti kada s naših internetskih stranica dijelite informacije preko gumba za dijeljenje sadržaja na društvene mreže. Društvena mreža zabilježit će vaše aktivnosti i može koristiti te informacije radi slanja ciljanih oglasa. Tvrtke koje koriste tu vrstu kolačića kao i način na koji koriste prikupljene informacije uređene su vlastitim pravilima zaštite privatnosti tih tvrtki.

Kada unosite vaše kontakt podatke u obrazac na internetskim stranicama selectium.com, da biste se prijavili  na uslugu, preuzeli tehničku dokumentaciju ili zatražili informacije o proizvodima i uslugama, vaši kontakt podaci mogu biti pohranjeni u kolačić na vašem uređaju. Kako bismo personalizirali vaše on-line iskustvo i buduću komunikaciju, ovim se podacima pristupa pri sljedećim posjetama internetskim stranicama selectium.com što nam omogućava da pratimo i bilježimo mjesta koja ste posjetili i poveznice na koje ste kliknuli.

Ukoliko odaberete opciju primanja promotivnih e-mailova ili newslettera, koristeći mrežne pratilice i personalizirane URL-ove u tim porukama, možemo pratiti jeste li otvorili te poruke i jeste li kliknuli na poveznice sadržane u tim porukama. To nam omogućava da personaliziramo buduće komunikacije i ograničimo ih samo na teme koje vas zanimaju.

U većini slučajeva, možete namjestiti vaše postavke pretraživača da vas obavijesti prije nego što se kolačić spremi, tako da možete odlučiti hoćete li ga prihvatiti ili odbiti. Također, možete u postavkama pretraživača isključiti kolačiće. Kada pristupate našim internetskim stranicama iz država Europske unije (EU), ili iz država u kojima se primjenjuju uredbe Europske unije, možete odabrati hoćete li prihvatiti ili odbiti našu upotrebu kolačića koji nisu nužni (detaljnije objašnjeno u gornjem odjeljku „Drugi alati za automatsko prikupljanje podataka koje upotrebljava Selectium”) preko obavijesti „postavke kolačića” koja se prikazuje na našim internetskim stranicama.

Kolačići vam omogućavaju da u potpunosti koristite neke naše mrežne značajke te vam preporučamo da ih ostavite uključene. Ukoliko blokirate, isključite ili odbijete naše kolačiće, neke se mrežne stranice možda neće ispravno prikazivati ili nećete moći, npr. dodati proizvode u vašu košaricu, nastaviti s odjavom, ili koristiti bilo koje usluge internetske stranice koje zahtijevaju da se ulogirate.

Neke naše internetske stranice koriste kolačiće servisa Google Analytics. Google će proslijediti informacije koje prikupe kolačići servisa Google Analytics te ih pohraniti na servere u Sjedinjenim Američkim Državama u skladu s njihovim pravilima zaštite privatnosti. Posjetite https://www.google.com/policies/privacy/ da biste vidjeli pregled privatnosti u Googleu i kako se primjenjuje na Google Analytics. Posjetite https://tools.google.com/dlpage/gaoptout ukoliko želite isključiti praćenje Google Analyticsa.

6. Kako pristupamo, ažuriramo ili brišemo podatke

Selectium nastoji vaše osobne podatke držati točnima. Uveli smo tehnologiju, procese i pravila kako bi nam pomogli u održavanju točnosti podataka. U skladu s mjerodavnim zakonima, Selectium pruža pojedincima primjeren pristup osobnim podacima i mogućnost da ih pregledaju i isprave kontaktirajući lokalni ured.

7. Kako osiguravamo osobne podatke

Ozbiljno shvaćamo povjerenje koje nam pružate u svrhu zaštite vaših osobnih podataka. Kako bismo spriječili gubitak vaših osobnih podataka, zaštitili ih od neovlaštenog pristupa, upotrebe ili otkrivanja, Selectium koristi, razumne i primjerene fizičke, tehničke i administrativne postupke u svrhu čuvanja podataka koje prikupljamo i obrađujemo.

Svi su osobni podaci pohranjeni u računalne sustave koji se nalaze u kontroliranim objektima, gdje je pristup ograničen na zaposlenike Selectiuma ili ovlaštene treće strane koje moraju znati te podatke kako bi ih obradili, i koji su obvezani strogim ugovornim odredbama o povjerljivosti.

8. Koliko dugo čuvamo osobne podatke

Opće je pravilo da osobne podatke pohranjujemo tijekom trajanja bilo kojeg ugovornog odnosa i u granicama dozvoljenim mjerodavnim propisom, nakon prestanka takvog odnosa onoliko dugo koliko je potrebno da se ispuni svrha utvrđena ovom Izjavom o privatnosti, da bi se zaštitilo Selectium od tužbi i kako bi vodio poslovanje. Kad više ne trebamo koristiti osobne podatke, obrišemo ih iz našeg sustava i zapisa ili poduzmemo korake anonimiziranja podataka, osim ako ih ne trebamo pohranjivati duže vremena da bismo ispunili zakonsku ili regulatornu obvezu.

9. Dodatne informacije

Naša postupanja u svezi zaštite privatnosti u skladu su s Općom uredbom o zaštiti podataka (EU) 2016/679 (GDPR) i Zakonom o provedbi opće uredbe o zaštiti podataka (NN 42/2018). Ukoliko se nalazite u Europskoj uniji (EU). Za obradu osobnih podataka opisanih u ovoj Izjavi o privatnosti društva Selectium grupe mogu djelovati kao voditelji obrade u vezi s vašim osobnim podacima. Klikom na ovu poveznicu možete naći ažurirani popis društava Selectium grupe.

Vaše osobne podatke možemo obrađivati kada nam date svoju privolu, posebno u slučajevima kada se ne možemo osloniti na alternativnu pravnu osnovu za obradu podataka ili smo obvezni temeljem zakona tražiti vašu privolu u kontekstu prodaje i marketinških aktivnosti, alata za prikupljanje mrežnih podataka ili anketa. U svakom trenutku imate pravo povući svoju privolu. Ukoliko želite povući svoju privolu, molimo Vas da nam pošaljete elektroničku poštu na info.hr@selectium.com. Povlačenje privole ne utječe na zakonitost obrade na temelju privole prije njezina povlačenja.

Vaša prava u odnosu na vaše osobne podatke. Možete imati sljedeća prava:

  • zatražiti pristup ili kopije vaših osobnih podataka koje Selectium obrađuje;

 

  • ispraviti ili dopuniti vaše osobne podatke, ako su netočni ili nepotpuni;

 

  • izbrisati vaše osobne podatke, osim ako se primjenjuje iznimka. Npr., možda ćemo morati zadržati vaše osobne podatke kako bismo bili u skladu s našim zakonskim obvezama, ili radi postavljanja, ostvarivanja ili obrane pravnih zahtjeva;

 

  • ishoditi ograničenje obrade u slučajevima predviđenim odredbama GDPR-a;

 

  • Prenosivost podataka (u određenim okolnostima). Na primjer, možete zatražiti da prenesemo neke vaše osobne podatke drugoj organizaciji ako se obrada temelji na vašoj privoli ili ugovoru;

 

  • Možete uložiti prigovor na obradu vaših osobnih podataka (u određenim okolnostima). Na primjer, možete prigovoriti upotrebi vaših osobnih podataka za izravni marketing i izradu profila ili u slučajevima kada obrađujemo vaše osobne podatke temeljem našeg legitimnog interesa.

Ta prava u nekim situacijama mogu biti ograničena, primjerice kada Selectium može dokazati da ima zakonsku obvezu ili legitimni interes za obradu vaših osobnih podataka.

Ako želite iskoristiti svoja prava, kontaktirajte nas popunjavajući obrazac dostupan ovdje ili slanjem poruke na info.hr@selectium.com. Prigovor pred nadzornim tijelom. Ukoliko smatrate da obradom vaših osobnih podataka kršimo odredbe GDPR-a, imate pravo podnijeti prigovor nadzornom tijelu u državi u kojoj živite, radite, ili u kojoj smatrate da su prekršena pravila zaštite podataka. Nadzorno tijelo u Republici Hrvatskoj je Agencija za zaštitu osobnih podataka (AZOP), Selska cesta 136, 10000 Zagreb (https://azop.hr/).

10. Kako nas kontaktirati?

Cijenimo vaše mišljenje. Ukoliko imate pitanja u vezi s našom Izjavom o privatnosti, bilo kakvih nedoumica li pritužbi u vezi s našim prikupljanjem i upotrebom vaših osobnih podataka, ili želite prijaviti moguće kršenje privatnosti, molimo kontaktirajte nas ispunjavanjem obrasca dostupnog ovdje, ili slanjem poruke  na info.hr@selectium.com. S vašim zahtjevima i pritužbama postupamo povjerljivo. Nakon primitka vaše pritužbe, naš će vas predstavnik pravodobno kontaktirati u vezi vaših nedoumica i navesti moguće načine njihovog rješavanja. Nastojat ćemo osigurati da se vaša pritužba riješi na odgovarajući način i pravodobno.

11. Promjene izjave o privatnosti

Ukoliko izmijenimo ovu Izjavu o privatnosti, objavit ćemo izmijenjenu verziju s datumom izmjene na obavijesti o privatnost na početnoj stranici.12. Verzije ove Izjave o privatnosti na lokalnom jeziku

Molimo odaberite jezik s popisa opcija na zaglavlju stranice selectium.com. Imamo prijevode dostupne na bugarskom, hrvatskom, srpskom i slovenskom jeziku. Za ostale države u kojima djelujemo koristi se engleski jezik.

HPE poslužitelji

Osnova softverski definirane infrastrukture i podatkovnih centara.