|Partner Login

Uvod

Svesni smo da je pravo na privatnost osnovno ljudsko pravo i prepoznajemo značaj zaštite podataka, privatnosti i bezbednosti naših korisnika i partnera širom sveta. Kao organizacija sa pravnim licima u poslovnim procesima, upravljačkim strukturama i tehničkim sistemima koji prelaze nacionalne granice, težimo zaštiti podataka u svim našim aktivnostima.

1. Kako koristimo lične podatke

Mi prikupljamo i dalje obrađujemo lične podatke samo ukoliko je to neophodno za pružanje naših usluga, ispunjenje naših poslovnih ciljeva i/ili postupanje u skladu sa važećim zakonodavstvom. U zavisnosti od vrste Vašeg odnosa sa nama, mi prikupljamo i dalje obrađujemo Vaše sledeće lične podatke u sledeće svrhe:

Prodaja i oglašavanje: kontakt podaci i podaci za identifikaciju, informacije neophodne za kupovinu naših proizvoda i usluga, profil, svojstvo i preferencije, podaci za logovanje, informacije o digitalnoj aktivnosti i druge relevantne informacije (npr. informacije iz javno dostupnih izvora) u sledeće svrhe: prodaja i oglašavanje, reklamiranje, kreiranje i slanje ciljanih reklama i ponuda, organizovanje marketinških kampanja, upravljanje kontaktima i preferencijama, stvaranje prilika, organizovanje i upravljanje događajima, pripremanje ponuda i uključivanje u interakcije na društvenim mrežama.

Online alatke za prikupljanje podataka: informacije o digitalnoj aktivnosti u sledeće svrhe: olakšavanje efikasne upotrebe naših veb-sajtova, prikupljanje statističkih podataka kako bismo optimizovali funkcionisanje naših veb-sajtova, poboljšanje korisničkog iskustva i isporučivanje personalizovanog sadržaja; kao i poboljšanje marketinških i reklamnih kampanja.

Pitanja i primedbe: kontakt podaci i informacije sadržane u pitanjima i primedbama, u svrhu odgovaranja na postavljena pitanja i primedbe.

Selectium sajtovi ili usluge mogu, radi Vaše pogodnosti ili informisanja, sadržati linkove ka aplikacijama, proizvodima, uslugama ili veb-sajtovima trećih lica. Takođe, mogu sadržati i funkcionalnosti društvenih mreža koje Vam omogućavaju da delite informacije na Vašim društvenim mrežama i da ostvarite interakciju sa nama na različitim sajtovima društvenih mreža. Selectium ne kontroliše veb-sajtove trećih lica, niti njihove politike privatnosti, i mi ih ne podržavamo niti bilo šta tvrdimo o sajtovima trećih lica. Lični podaci koje odlučite da date tim trećim licima ili koje ta lica prikupe ili podele, nisu obuhvaćeni ovom Izjavom o privatnosti. Preporučujemo Vam da pregledate politiku privatnosti svakog veb-sajta sa kojim ostvarite interakciju pre nego što dozvolite prikupljanje i upotrebu Vaših ličnih podataka.

2. Na koji način delimo lične podatke

Selectium ne daje u zakup, ne iznajmljuje, niti prodaje lične podatke drugima. Možemo deliti i/ili otkriti Vaše lične podatke u sledećim slučajevima:

Otkrivanje unutar Selectium grupe društava, partnera i marketinških agencija. Selectium može Vaše lične podatke da otkrije po potrebi u okviru svoje grupe društava, a u vezi sa načinom korišćenja Vaših ličnih podataka.

Otkrivanje trećim licima. Selectium koristi dobavljače i pružaoce usluga za upravljanje ili podržavanje svojih poslovnih aktivnosti, pružanje profesionalnih usluga, isporučivanje proizvoda, usluga i rešenja za korisnike, kao i za podršku Selectium-u u marketinškim i prodajnim komunikacijskim inicijativama. Treća lica mogu primati i obrađivati Vaše lične podatke shodno odgovarajućim instrukcijama, u meri u kojoj je to neophodno kako se olakšala i podržala upotreba Vaših ličnih podataka. Dobavljači i pružaoci usluga su ugovorom obavezani na čuvanje bezbednosti i poverljivosti podataka koje obrađuju u ime Selectium-a i ne mogu ih koristiti u druge svrhe osim za pružanje usluga Selectium-u.

Selectium može da otkrije Vaše lične podatke poslovnim partnerima, preprodavcima i/ili distributerima kako bi se olakšala prodaja i isporuka proizvoda i usluga. Partneri, preprodavci i/ili distributeri ugovorom su obavezani na čuvanje bezbednosti i poverljivosti podataka koje dobiju od Selectium-a i mogu ih koristiti isključivo u navedene svrhe, osim ako su drugačije ovlašćeni od strane Vas lično ili prema važećim zakonima i drugim propisima.

Osim kako je opisano u ovoj Izjavi o privatnosti, Selectium neće deliti Vaše lične podatke sa trećim licima bez Vaše saglasnosti, osim radi: (i) odgovaranja na osnovane zahteve za informacijama od strane policije i državnih organa; (ii) postupanja u skladu sa zakonom, drugim propisom, sudskim pozivom ili nalogom; (iii) ostvarivanja ili zaštite prava i imovine Selectium-a ili njegovih povezanih društava; ili (iv) zaštite prava ili lične sigurnosti Selectium-a, naših zaposlenih i trećih lica koja se nalaze na ili koriste imovinu Selectium-a kada je to dozvoljeno i u svakom slučaju u skladu sa primenljivim pravom.

3. Kako vršimo prenos ličnih podataka

Selectium može preneti Vaše lične podatke unutar Selectium grupe društava i ostalim trećim licima navedenim pod tačkom 2. ove Izjave o privatnosti, ukoliko je to potrebno. Primaoci se mogu nalaziti u zemljama koje ne obezbeđuju isti nivo zaštite podataka o ličnosti kao Vaša država. Selectium će da obezbedi da lični podaci koje prenosimo budu adekvatno zaštićeni u skladu sa primenljivim zakonima o zaštiti podataka o ličnosti, i to preduzimanjem odgovarajućih mera zaštite (u vezi s kojima nas, ukoliko je primenljivo, možete kontaktirati putem obrasca iz tačke 10. ove Izjave o privatnosti). U slučajevima kada je to potrebno prema lokalnom pravu, tražićemo Vaš pristanak za prenos Vaših ličnih podataka, odnosno ispunićemo sve regulatorne zahteve koje u tom pogledu bude potrebno ispuniti.

4. Kako upravljamo komunikacijama i preferencijama

Selectium Vam može pružiti dodatne informacije o našim proizvodima, uslugama i/ili slati obaveštenja o našim događajima i ponudama. Ako ste Vi lično ili Vaša organizacija kupili naše proizvode ili usluge, možda ćete primati obaveštenja ili odgovore na zahteve za podršku koji su sastavni deo naše saradnje. Ako se odlučite za primanje Selectium-ovih obaveštenja, možete se odlučiti i da se pretplatite na primanje biltena i publikacija. U određenim slučajevima, takođe možete odlučiti da informacije i obaveštenja primite putem e-maila, telefona ili pošte.

Upravljanje opcijama za komunikaciju. Svoje izbore i preferencije u vezi sa Selectium-ovim obaveštenjima možete izmeniti slanjem e-maila lokalnoj Selectium kancelariji.

Imajte u vidu da se ove opcije ne primenjuju na komunikacije koje se odnose na narudžbine, ugovore, podršku, bezbednosna upozorenja ili druga obaveštenja, gde glavna svrha nije promotivne, već poslovne prirode.

5. Alatke za automatsko prikupljanje podataka

Kako Selectium koristi alatke za automatsko prikupljanje podataka. Selectium-ovi veb-sajtovi koriste kolačiće (cookies), veb bikone (web beacons) i druge slične tehnologije (zajednički označeni kao Alatke za automatsko prikupljanje podataka) kako bi se sačuvali podaci za logovanje, prikupili statistički podaci radi optimizacije funkcionalnosti, poboljšalo korisničko iskustvo i isporučivao prilagođen sadržaj. Selectium takođe omogućava eksternim marketinškim kompanijama da koriste kolačiće na našim veb-sajtovima kako bi optimizovali reklame i oglašavanje i prikazali reklame prilagođene Vašim interesovanjima na drugim veb-sajtovima. Selectium može koristiti tehnologije ciljanog oglašavanja, skup praksi zajednički poznatih kao „Oglašavanje na osnovu interesovanja“ da bi prilagodio te reklame Vašim iskazanim interesovanjima.

Kolačići se takođe mogu koristiti kada delite informacije koristeći dugme društvenih mreža za deljenje na našim veb-sajtovima. Društvena mreža će evidentirati Vaše postupke i može ih upotrebiti za slanje ciljanih reklamnih poruka. Vrste kolačića koje koriste ova društva, kao i način na koji koriste informacije, regulisani su njihovim politikama privatnosti.

Kada unesete svoje kontakt podatke u veb obrazac na selectium.com veb-sajtu, kako biste se pretplatili na uslugu, preuzeli dokument ili zatražili informacije o proizvodima i uslugama, Vaši kontakt  podaci mogu biti sačuvani u okviru kolačića na Vašem uređaju. Ovim informacijama se pristupa prilikom naknadnih poseta selectium.com veb-sajtu, što nam omogućava da pratimo i evidentiramo veb-sajtove koje ste posetili i linkove koje ste kliknuli kako bismo personalizovali Vaše online iskustvo i buduće komunikacije.

Ako odlučite da primate oglasne poruke putem e-maila ili biltene, možemo pratiti da li ste otvorili te poruke i da li ste kliknuli na linkove sadržane u tim porukama pomoću veb bikona i personalizovanih URL adresa ugrađenih u ove komunikacije. To nam omogućava da personalizujemo buduće komunikacije i ograničimo te komunikacije samo na teme koje Vas zanimaju.

U većini slučajeva možete podesiti da Vas Vaš pretraživač obavesti pre nego što dobijete kolačić, što Vam omogućava da odlučite da li želite da ga prihvatite ili ne. Možete takođe podesiti svoj pretraživač da isključi kolačiće. Ako pristupate našim veb-sajtovima u zemljama Evropske unije (EU) ili u zemljama u kojima se primenjuju propisi EU ili u zemljama u kojima se primenjuju drugi propisi koji to omogućavaju, imate pravo da birate da li želite da prihvatite ili odbijete našu upotrebu kolačića koji nisu neophodni (kao što je prethodno navedeno u ovom odeljku), putem banera „preferencije u pogledu kolačića“ koji se pojavljuje na našim veb-stranicama.

Kolačići Vam omogućavaju da u potpunosti iskoristite neke od naših veb funkcionalnosti, pa Vam preporučujemo da ih ostavite uključene. Ako blokirate, isključite ili odbijete naše kolačiće, određene veb-stranice se možda neće prikazati pravilno ili nećete moći, na primer, da dodate artikle u vašu korpu za kupovinu, nastavite sa naplatom ili koristite bilo koju uslugu veb-sajta koja zahteva da se prijavite.

Neki od naših veb-sajtova koriste Google Analytics kolačiće. Informacije prikupljene putem Google Analytics kolačića, biće poslate i čuvane of strane Google-a na serverima u Sjedinjenim Američkim Državama u skladu sa njegovim politikama privatnosti. Da biste pregledali Google-ova pravila o privatnosti i kako se to odnosi na Google Analytics, posetite https://www.google.com/policies/privacy/. Možete da isključite praćenje od strane Google Analytics tako što ćete posetiti https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

6. Kako pristupamo, ažuriramo ili brišemo lične podatke

Selectium ima za cilj da Vaši lični podaci budu tačni. Primenjujemo tehnologiju, procese i politike koje pomažu u održavanju tačnosti podataka. U skladu sa primenjivim zakonima, Selectium pruža pojedincima razuman pristup ličnim podacima i razumnu mogućnost da ih pregledaju i isprave kontaktiranjem lokalne Selectium kancelarije.

7. Kako održavamo bezbednost ličnih podataka

Veoma ozbiljno shvatamo poverenje koje nam ukazujete u pogledu zaštite Vaših ličnih podataka. U cilju zaštite Vaših ličnih podataka od gubitka, neovlašćenog pristupa, upotrebe ili otkrivanja, Selectium koristi razumne i odgovarajuće fizičke, tehničke i administrativne procedure za zaštitu podataka koje prikupljamo i obrađujemo.

Svi lični podaci se čuvaju u računarskim sistemima koji se nalaze u kontrolisanim objektima, gde je pristup ograničen na Selectium-ove zaposlene ili ovlašćena treća lica koja moraju da znaju te podatke da bi ih mogla obrađivati i na koja se primenjuju strogi sporazumi o poverljivosti.

8. Koliko dugo čuvamo lične podatke

Kao opšte pravilo, lični podaci se čuvaju tokom celokupnog trajanja bilo kog ugovornog odnosa i, u meri u kojoj je to dozvoljeno primenjivim pravom, nakon prestanka tog odnosa onoliko dugo koliko je neophodno da se ostvare svrhe navedene u ovoj Izjavi o privatnosti, radi zaštite Selectium-a od pravnih zahteva i radi vođenja našeg poslovanja. Kada više ne postoji potreba da koristimo lične podatke, brišemo ih iz naših sistema i evidencija ili preduzimamo korake za anonimizaciju podataka, osim ukoliko moramo da ih čuvamo tokom dužeg vremenskog perioda kako bismo ispunili zakonske ili regulatorne obaveze.

9. Informacije o rukovaocu podataka, pravnom osnovu za obradu podataka i pravima u vezi sa tom obradom

Naša postupanja u vezi sa zaštitom privatnosti usklađena su sa Opštom uredbom o zaštiti podataka o ličnosti (GDPR) i drugim zakonima o zaštiti ličnih podataka koji su primenljivi u odnosu na konkretnu obradu ličnih podataka uključujući i Zakon o zaštiti podataka o ličnosti Republike Srbije („Sl. glasnik RS“, br. 87/18). Ako se nalazite u Evropskoj uniji (EU), društva iz Selectium grupe društava mogu imati svojstvo rukovaoca podataka u vezi sa Vašim ličnim podacima u pogledu obrade ličnih podataka detaljno opisane u ovoj Izjavi o privatnosti. Ako se nalazite u Republici Srbiji, svojstvo rukovaoca podataka ima lokalno Selectium društvo, odnosno privredno društvo Selectium SRB d.o.o., sa registrovanim sedištem na adresi Omladinskih brigada 90b, 11070 Beograd, Srbija. Ažurirani spisak društava iz Selectium grupe možete pronaći ovde.

Lice za zaštitu podataka o ličnosti. Selectium je imenovao lice za zaštitu podataka o ličnosti (DPO) kako bi bio usklađen sa GDPR-om. DPO-a možete kontaktirati ispunjavanjem obrasca dostupnog ovde ili pisanim putem na: info@selectium.com.

Pravni osnov za obradu ličnih podataka. Vaše lične podatke možemo obrađivati na osnovu Vaše saglasnosti koju ste nam prethodno dali, a posebno u slučajevima kada se ne možemo osloniti na alternativne pravne osnove ili smo u zakonskoj obavezi da tražimo Vašu saglasnost u kontekstu prodajnih aktivnosti i aktivnosti oglašavanja, online alatki za prikupljanje podataka o ličnosti ili anketa. Imate pravo da svoju saglasnost povučete u bilo kom trenutku, s tim da povlačenje ne utiče na zakonitost obrade koja je vršena pre povlačenja.

Prava koja imate u vezi sa Vašim podacima o ličnosti. Pored prava na povlačenje saglasnosti, možete imati, u skladu sa uslovima predviđenim primenljivim zakonom o zaštiti podataka o ličnosti, i sledeća prava, i to da:

Zatražite informacije o obradi Vaših ličnih podataka, kao i da zahtevate da im pristupite i da dobijete kopiju Vaših ličnih podataka koje Selectium obrađuje;

Tražite ispravku ili dopunu ličnih podataka koji su netačni ili nepotpuni;

Tražite da se obrišu Vaši lični podaci, osim izuzetno. Na primer, možda ćemo morati da čuvamo Vaše lične podatke da bismo ispunili našu zakonsku obavezu;

Zatražite prenos podataka (pod određenim okolnostima). Na primer, možete tražiti da neke Vaše lične podatke prosledimo drugoj organizaciji ako se obrada zasniva na Vašoj saglasnosti ili ugovoru i ako se vrši automatizovano;

Zatražite da se njihova obrada ograniči, da prigovorite njihovoj obradi  (pod određenim okolnostima), na primer, možete prigovoriti korišćenju Vaših ličnih podataka za profilisanje u svrhe direktnog marketinga ili našoj obradi Vaših podataka o ličnosti ukoliko je zasnivamo na legitimnom interesu za obradu, kao i pravo na prekid obrade Vaših ličnih podataka;

Tražite da se odluka doneta isključivo na osnovu automatizovane obrade ne primenjuje na Vas ako ta odluka značajno utiče na Vaš položaj ili proizvodi pravne posledice po Vas, osim izuzetno. Na primer, nećete moći da ostvarite ovo pravo ako je u pitanju odluka koja je zasnovana na Vašem izričitom pristanku.

Ova prava mogu biti ograničena u nekim situacijama, u skladu sa uslovima predviđenim primenljivim zakonom o zaštiti podataka o ličnosti, na primer nemate pravo na brisanje podataka ukoliko je njihova obrada neophodna Selectium-u zbog podnošenja, ostvarivanja ili odbrane pravnog zahteva.

Ako želite da ostvarite svoja prava, kontaktirajte nas popunjavanjem obrasca koji je dostupan ovde.

Podnošenje pritužbe nadležnom organu. Ako smatrate da je obrada Vaših ličnih podataka protivna odredbama primenljivog zakona o zaštiti podataka o ličnosti, imate pravo da podnesete pritužbu nadležnom organu u zemlji u kojoj živite, radite ili gde smatrate da je došlo do povrede pravila o zaštiti podataka o ličnosti. Nadležni organ u Republici Srbiji je Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, Bulevar kralja Aleksandra 15, 11120 Beograd (www.poverenik.rs).

10. Kako nas možete kontaktirati?

Stalo nam je do Vašeg mišljenja. Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi sa našom Izjavom o privatnosti, bilo kakvih nedoumica ili primedbi u vezi sa prikupljanjem i upotrebom Vaših podataka o ličnosti, ili želite da prijavite potencijalnu povredu privatnosti, kontaktirajte nas popunjavanjem obrasca koji je dostupan ovde. Vaši zahtevi i primedbe će biti tretirani kao poverljivi. Nakon što primimo Vašu primedbu, naš predstavnik će Vas blagovremeno kontaktirati kako bi se razmotrila Vaša zabrinutost i izneli načini na koji ih mogu rešiti. Nastojaćemo da obezbedimo da Vaša primedba bude rešena blagovremeno i na primeren način, a u svakom slučaju u rokovima predviđenim primenljivim zakonom o zaštiti podataka o ličnosti.

11. Izmene ove Izjave o privatnosti

Ako izvršimo izmene ove Izjave o privatnosti, objavićemo izmenjenu verziju sa datumom izmena na Privacy Home Page Banner.

HPE serveri

Osnova softverski definisane infrastrukture i data centara.